“Als een ridder op zijn paard, met zijn zwaard onder zijn arm, op weg naar het kasteel”

De dappere ridder dwaalt rond. Waar moet hij toch heen? Hij vindt de weg niet…. Hij spoort zijn paard aan en komt in galop aangereden. Het zwaard onder zijn arm, gehuld in zijn maliënkolder. Op weg naar het kasteel.

Wie kent dit beeld niet? Uit sprookjes en verhalen. Nu je dit leest zie je misschien zelf wel het beeld voor je.

Dapper betekent iets nuttigs durven te doen dat veel anderen niet durven. Ook wel moedig genoemd. Als dappere ridder op je paard weet je niet wat je tegenkomt. Zijn er draken om het kasteel? Is het kasteel verlaten en is de prinses wel aanwezig?
Is het dan nuttig? Ja! Ik zeg van wel. Aankijken wat o zo spannend is, wat zoveel te weeg kan brengen.

Maar hoe fijn zou het zijn als je bij het kasteel aankomt en dat iemand samen met je naar binnengaat? Die naast je staat op het moment dat de draak voor je staat. Iemand die samen met je kijkt in de torenkamer. Met je op zoek gaat naar juist dat wat je daar zo verloren bent.

Enorm dapper vind ik het als iemand contact met mij opneemt. Want hoe dapper moet je wel zijn om iemand te bellen of te mailen als je je bevindt in het land van rouw? Als je eigenlijk al voor het kasteel staat en er blijken wel drie draken te zijn! Of je ontwijkt het kasteel al enige tijd maar steeds brengt je paard je er naar toe? En misschien is iedereen weg uit jouw kasteel?

Uitreiken op het moment dat je kwetsbaar bent, dát vind ik enorm dapper.

 

 

#verliesenrouw #betekenisgeven #verliescirkel #landvanrouw #praktijkvoorverliesenrouw #rouwbegeleiding #verliesconsulent #afscheid #woordengevenaandatwateris #riddersendraken #dapper #moedig #playmobil #visueelwerken #rouwwerk #verliesopbezoek #contactopnemen #afspraakmaken #poppetjestaal #poptalk #helpeninrouw #rauwerouw #traininginrouw #doodnormaal #bespreken #gastdocent #gastlessen #koester #koesterpraktijkvoorverliesenrouw #koestermoment #koestervraag #zuidlimburg #elsloo #westelijkemijnstreek #gemeentestein


Terug