“Gecondoleerd. Tot maandag!”

Als je een dierbare verlies, stort je wereld in. Je staat voor een periode gevuld met rouw. Ook op het werk. Soms kost het moeite om weer aan de slag te gaan. Want hoe start je weer op? Het is belangrijk dat je steun krijgt van je werkgever. Begrip voor je situatie. Ook als je verlieservaring langer duurt.

Rouw cijfers op een rij

  • 1 op de 10 werknemers krijgt na het verlies van een dierbare een burn-out;
  • Bijna de helft (44%) kon na het verlies van een dierbare één of meerdere dagen niet werken;
  • 33% heeft zich kort ziekgemeld;
  • 9% was langdurig ziek afwezig;
  • 26% ging weer té snel aan het werk.

 

Het is belangrijk om bewust met rouw om te gaan. Als het jezelf overkomt, of als je te maken krijgt met een rouwende collega of werknemer. Iedereen doet het op zijn eigen manier maar er zijn handreikingen die ervoor zorgen dat er ruimte is voor rouw.

Want eigenlijk is het uitermate bijzonder te noemen dat na het overlijden van partner je vier dagen rouwverlof krijgt en hierna weer verwacht wordt op de werkvloer. “Gecondoleerd. Tot maandag!” En wordt er eigenlijk bij stil gestaan dat “je maar verlof moet pakken op de sterfdatum van je moeder”, niet helpend is voor een collega. Of “ ben je nu nog altijd bezig om het een plekje te geven”, een uitspraak is die niet gepast en zeker niet in de volle kantine.

Ik bied leidinggevende, hr-managers, en collega’s ondersteuning het in vormgeven van rouw op de werkvloer. Wil je meer informatie hierover? Neem contact met mij op of tag je collega, leidinggevende, hr-mananger in dit bericht.

 

 info@praktijk-koester.nl

https://www.praktijk-koester.nl/verlies-en-rouw-op-de-werkvloer

 

#verliesenrouw #betekenisgeven #verliescirkel #landvanrouw #praktijkvoorverliesenrouw #rouwbegeleiding #verliesconsulent #afscheid #zorgen #woordengevenaandatwateris #rouwopdewerkvloer #rouwwerk #leidingevende #hrmanager #hr #leidinggeven #peoplemanagement #helpeninrouw #rauwerouw #traininginrouw #doodnormaal #bespreken #gastdocent #gastlessen #koesterpraktijkvoorverliesenrouw #koestermoment #koestervraag #zuidlimburg #elsloo #westelijkemijnstreek #gemeentestein

 


Terug